ATENȚIE! Pentru a evita supraîncălzirea (implicit defectarea) fazei auxiliare, motoarele monofazate nu trebuie să funcționeze mult timp în gol sau cu sarcină redusă, considerabil sub cea nominală!
Această situație este valabilă pentru orice motor monofazat cu condensator de pornire, indiferent de producător.

Motoarele electrice monofazate se impart in doua categorii:

a) cu condensator permanent

b) cu doi condensatori si disjunctor centrifugal

Caracteristici generale
Sunt motoare electrice asincrone monofazate, racite prin ventilare externa, cu rotor in forma de colivie de veverita.
Acest tip de motoare electrice este disponibil in gabarite de la 63 la 112.

Protectie
Motoare electrice cu grad de protectie IP55, in acord cu EN 60034-5.

Racirea
Aceste motoare electrice sunt racite prin autoventilare. Motoarele electrice standard au ventilatorul cu palete radiale si pot sa functioneze in ambele sensuri de rotatie. Norme de referinta: EN 60034-6.

Tensiune si frecventa
Sunt motoare electrice care pot functiona la putere nominala, alimentate de la retea electrica, cu variatie de tensiune de ±5%. Supraincalzirea prevazuta de norme se refera la valorile nominale ale tensiunii. Pentru o functionare in limite, de exemplu cu variatii de +5% sau -5% ale tensiunii, normele permit o crestere a temperaturii de 10°K. Motoarele pot fi furnizate cu tensiuni cuprinse intre 220-690V, 50 si 60 Hz.

Motoare electrice monofazate de la Proconsil Grup

Oferim consultanta gratuita inainte si dupa vanzarea de motoare electrice monofazate, cat si pentru celelalte echipamente industriale pe care le comercializam. Nu ezitati sa ne contactati la office@motoreductoare.ro sau la (+40) 0725 / 535 013 sau (+40) 0725 / 535 011 pentru a afla toate informatiile de care aveti nevoie.