Motoare electrice

Home/Motoare electrice

experiență de peste 16 ani

raport preț-calitate excepțional

echipamente de înaltă calitate

tehnologii de ultimă generație

Compania Proconsil Grup a luat fiinţă în anul 2004, dezvoltând parteneriate trainice cu furnizori europeni de echipamente industriale. Astfel, reprezentăm pe piaţa din România firme de prestigiu din Europa, printre principalele produse furnizate regăsindu-se:

motoreductoare şi reductoare melcate

reductoare coaxiale cilindrice

reductoare conice

motoreductoare şi reductoare conico-cilindrice

reductoare planetare

Fie că vorbim de producție sau utilități publice, motoarele electrice sunt parte integrantă, în viața de zi cu zi, spre exemplu: pompe, aparate de aer condiționat, ventilatoare etc.  Motiv pentru care, este interesant să știm tipurile de motoare electrice cele mai uzuale.

Motoarele electrice sunt acum mai diverse și mai adaptabile decât oricând. Există un design motor adecvat pentru orice scop practic.  Consultați oferta noastră de motoare și alegeți produsele  adaptate nevoilor dumneavoastră.

Motor electric trifazat standard - Proconsil Grup Iasi
CEREŢI O OFERTĂ
MAI MULTE DETALII

Date generale:

Motoarele electrice trifazate sunt motoare asincrone trifazice cu autoventilatie externa si cu rotor in forma de colivie de veverita. Se construiesc in diferite gabarite de la 63 pana la 315 in constructie B3 si B5. Acestea sunt disponibile si in varianta cu servoventilatie externa sau cu servoventilatie externa plus encoder.

Norme specifice:

Motoarele trifazate sunt in conformitate cu normele nationale si internationale, respectiv:

– prescrierile internationale generale pentru masinile electrice rotative; IEC 60034-1

– dimensiuni si corelari ale puterilor pentru masini electrice rotative, nationale EN60072-1.

Conformitati specifice:

Motoarele sunt in conformitate cu urmatoarele directive:

– 2004/108/CE privind Compatibilitatea electromagnetica

– 2004/95/CE privind Joasa tensiune.

Motoare electrice monofazate - Proconsil Grup Iasi
CEREŢI O OFERTĂ
MAI MULTE DETALII

Caracteristici generale

Motoarele electrice din seria „TMM” sunt motoare electrice asincrone monofazate răcite prin ventilare externă, cu rotor în formă de colivie de veveriţă.

Acest tip de motoare electrice sunt disponibile în gabarite de la 63 la 112.

Protecţie

Seria de motoare electrice „TMM” au grad de protecţie IP55 în acord cu EN 60034-5.

Răcirea

Motoarele electrice sunt răcite printr-o sursă externă de suprafaţă. Motoarele electrice standard au ventilatorul cu palete radiale şi pot să funcţioneze în ambele sensuri de rotaţie. Norme de referinţă: EN 60034-6

Capacul de ventilator din tabla de oţel zincat este vopsit cu albastru RAL 5010 sau alb zincat.

Motor electric cu frana MGM - Proconsil Grup Iasi
CEREŢI O OFERTĂ
MAI MULTE DETALII

Motoare electrice cu frana in curent alternativ, MGM seria „BA”

Motoare electrice cu frana destinate aplicatiilor ciclice ce necesita franare rapida,sigura si precisa. Toate componentele sistemului de franare sunt protejate impotriva coroziunii prin galvanizare si vopsire. La cerere putem furniza motoare electrice cu frana ce prezinta alte caracteristice decat cele de serie: cu arbore dublu, cu frana actionata la tensiuni speciale, pentru uz extern, pentru mediu umed. Motoarele electrice cu frana sunt motoare total inchise cu ventilatie externa si rotor in forma de colivie de veverita. Standard UNEL-IEC

Caracteristici generale

Motoarele electrice ale seriei „BA” sunt motoare electrice asincrone trifazice cu frana in curent alternativ, cu racire externa si cu rotor in forma de colivie de veverita. Se construiesc in gabarite de la 71 la 225 in versiunile B3 – B5 – B14. Motoarele cu frana se pot executa si in varianta cu servoventilatie sau servoventilatie plus encoder.

Principiul de functionare al motoarelor electrice cu frana:

Frana motorului electric intra in functiune mecanic, la lipsa tensiunii de alimentare. Ancora impinsa de arcuri apasa pe disc creand astfel intre suprafete cuplu franant. Fara alimentarea franei rotorul motorului este franat. Alimentand electromagnetul, ancora mobila devine atrasa anuland forta arcurilor si dand posibilitatea de rotatie a discului franei si astfel rotorul este liber.

Motoare electrice in constructie Antiex - Proconsil Grup Iasi
CEREŢI O OFERTĂ
MAI MULTE DETALII

Motoarele electrice Ex sunt fabricate și testate în conformitate cu toate standardele EN / IEC și în conformitate cu principalele directive europene (94/9 / EC „ATEX”, 2004/108 / EC „Electromagnetic Compatibility EMC”, 2006 / 42 / EC „Mașini”, 2011/65 / CE „RoHS”) și cu schema IECEx (numai pentru Ex db și Ex tb protection).

Caracteristici principale

Motoarele electrice Ex sunt fabricate și testate în conformitate cu toate standardele EN / IEC și în conformitate cu principalele standarde

Directivele europene (94/9 / EC „ATEX”, 2004/108 / CE „Compatibilitatea electromagnetică electromagnetică”, 2006/42 / EC „Mașini”, 2011/65 / CE)

Schema IECEx (numai pentru Ex db și Ex tb protrecion).

Ratingurile de putere și dimensiunile

Motoarele sunt conforme cu EN 50347 și IEC 60072-1, aranjamentele de montare B3, B5, B14 sunt conforme cu EN 60034-7. Toate dimensiunile geometrice sunt unificate conform tabelelor UNEL 13113-71; 13117-71; 13118-7; IEC 60072-1.

Motoare electrice speciale - Proconsil Grup Iasi
CEREŢI O OFERTĂ
MAI MULTE DETALII

Motoarele speciale de execuție sunt fabricate la cerere sau co-inginerie. Aceste motoare sunt cea mai importantă parte a producției.

Departamentul nostru tehnic este întotdeauna la dispoziție pentru a dezvolta soluții noi, pentru a îmbunătăți performanțele și a detecta cel mai bun produs, care se potrivește dimensiunilor electrice sau mecanice cu obiectivele proiectului clientului.

Planificăm mici modificări pentru a personaliza produsul și dezvoltăm proiecte mari pentru a atinge obiective înalte împreună cu clienții noștri.

Ax blocat

Motoarele care au un rulment pe scutul de fonturi sunt blocate folosind un inel metalic elastic. Această soluție este necesară în cazul unui efort axial alternativ (de exemplu, pinionul de angrenaj conic cu sarcină sau mișcare alternativă, subîncărcare frecventă sau cu inerție ridicată) pentru a realiza mișcarea axială a arborelui și loviturile lagărelor.

Constructie speciala pentru temperaturi joase (-30 ° C) (IEC 56 … IEC 160)

Motoarele cu design standard pot funcționa la temperatura mediului înconjurător până la -15 ° C. Pentru temperaturi de până la -30 ° C este recomandabil să folosiți rulmenți speciali, ventilatoare din aliaj de aluminiu, ghidaje de cablu metalice și dopuri. În aceste cazuri, dacă există un pericol de condensare, se recomandă utilizarea execuției speciale „Impregnarea suplimentară a înfășurării” și, în cele din urmă, executarea „găuri de scurgere a condensului” și „încălzitoarele anti-condens”.

Oferim asistenţă gratuită pre-vânzare și post-vânzare susţinută de experţi
Contactaţi-ne pentru mai multe detalii!

Opţiuni disponibile pentru motoare electrice

Clase de protecţie

motoare-electrice-protectie-ip55

IP55 (Standard)

Infiltrarea prafului nu este prevenită în totalitate, însă nu poate intra suficient praf ca să interfereze cu parametrii de operare ai motorului. Stropii de apă care ating motorul din orice direcţie nu vor avea niciun efect dăunător.

motoare-electrice-protectie-ip56

IP56

Infiltrarea prafului nu este prevenită în totalitate, însă nu poate intra suficient praf ca să interfereze cu parametrii de operare ai motorului. Apa, chiar în volum mare sau jet puternic, nu va pătrunde în motor în cantităţi care să producă efecte dăunătoare.

motoare-electrice-protectie-ip65

IP65

Infiltrarea prafului este prevenită în totalitate. Stropii de apă care ating motorul din orice direcţie nu vor avea niciun efect dăunător.

IP66

Infiltrarea prafului este prevenită în totalitate. Apa, chiar în volum mare sau jet puternic, nu va pătrunde în motor în cantităţi care să producă efecte dăunătoare.

Clase de izolaţie

izolatie-f-standard

F = clasa standard de izolaţie a motoarelor electrice. Temperaturile permise sunt de 155 oC în bobinaj, la o temperatură ambientală de 40 oC.

izolatie-h

H = clasă de izolaţie a motoarelor electrice. Temperaturile permise cresc la 180 oC în bobinaj, la o temperatură ambientală de 40 oC.

Protecţie termică

protectie-ptc-termistor

Termistor PTC

Când temperatura bobinajului creşte prea mult, termistorul montat în interiorul bobinei taie alimentarea, protejând motorul.

protectie-termostat

Termostat

Când temperatura bobinajului creşte prea mult, termostatul montat în interiorul bobinei taie alimentarea, protejând motorul.

Rezistenţă încălzire şi orificii de drenaj

rezistenta-drenaj

Atunci când motoarele funcţionează în medii umede, poate apărea condensul. Pentru a preveni acest fenomen, în interiorul motorului se montează rezistenţe cu rolul de a păstra o temperatură stabilă a bobinajului. De asemenea, pot fi prevăzute orificii de drenaj care să prevină acumularea apei în interiorul motorului.