Motoare electrice

Home/Motoare electrice
proconsil grup - motoare electrice - echipamente industriale
Motor electric trifazat standard - Proconsil Grup Iasi
CERETI O OFERTA
AFLATI MAI MULTE

Date generale:

Motoarele electrice trifazate sunt motoare asincrone trifazice cu autoventilatie externa si cu rotor in forma de colivie de veverita. Se construiesc in diferite gabarite de la 63 pana la 315 in constructie B3 si B5. Acestea sunt disponibile si in varianta cu servoventilatie externa sau cu servoventilatie externa plus encoder.

Norme specifice:

Motoarele trifazate sunt in conformitate cu normele nationale si internationale, respectiv:

– prescrierile internationale generale pentru masinile electrice rotative; IEC 60034-1

– dimensiuni si corelari ale puterilor pentru masini electrice rotative, nationale EN60072-1.

Conformitati specifice:

Motoarele sunt in conformitate cu urmatoarele directive:

– 2004/108/CE privind Compatibilitatea electromagnetica

– 2004/95/CE privind Joasa tensiune.

motor electric monofazat
CERETI O OFERTA
AFLATI MAI MULTE

Caracteristici generale

Acestea sunt motoare electrice asincrone monofazate racite prin ventilare externa, cu rotor în forma de colivie de veverita.

Acest tip de motoare electrice sunt disponibile in gabarite de la 63 la 112.

Protectie

Comercializam motoare electrice monofazate care au grad de protectie IP55, in acord cu EN 60034-5.

Racirea

Motoarele electrice sunt racite printr-o sursa externa de suprafata. Motoarele electrice standard au ventilatorul cu palete radiale si pot sa functioneze in ambele sensuri de rotatie. Norme de referinta: EN 60034-6

Capacul de ventilator din tabla de otel zincat este vopsit cu albastru RAL 5010 sau alb zincat.

Motor electric cu frana MGM - Proconsil Grup Iasi
CERETI O OFERTA
AFLATI MAI MULTE

Motoare electrice cu frana in curent alternativ, MGM seria „BA”

Motoare electrice cu frana destinate aplicatiilor ciclice ce necesita franare rapida, sigura si precisa. Toate componentele sistemului de franare sunt protejate impotriva coroziunii prin galvanizare si vopsire. La cerere, putem furniza motoare electrice cu frana ce prezinta alte caracteristici decat cele de serie: cu arbore dublu, cu frana actionata la tensiuni speciale, pentru uz extern, pentru mediu umed. Motoarele electrice cu frana sunt motoare total inchise cu ventilatie externa si rotor in forma de colivie de veverita. Standard UNEL-IEC

Caracteristici generale

Motoarele electrice ale seriei „BA” sunt motoare electrice asincrone trifazice cu frana in curent alternativ, cu racire externa si cu rotor in forma de colivie de veverita. Se construiesc in gabarite de la 71 la 225 in versiunile B3 – B5 – B14. Motoarele cu frana se pot executa si in varianta cu servoventilatie sau servoventilatie plus encoder.

Principiul de functionare al motoarelor electrice cu frana:

Frana motorului electric intra in functiune mecanic, la lipsa tensiunii de alimentare. Ancora impinsa de arcuri apasa pe disc creand astfel intre suprafete cuplu franant. Fara alimentarea franei rotorul motorului este franat. Alimentand electromagnetul, ancora mobila devine atrasa anuland forta arcurilor si dand posibilitatea de rotatie a discului franei si astfel rotorul este liber.

Motoare electrice in constructie Antiex - Proconsil Grup Iasi
CERETI O OFERTA
AFLATI MAI MULTE

Motoarele electrice Ex sunt fabricate si testate in conformitate cu toate standardele EN / IEC si in conformitate cu principalele directive europene (94/9 / EC „ATEX”, 2004/108 / EC „Electromagnetic Compatibility EMC”, 2006 / 42 / EC „Masini”, 2011/65 / CE „RoHS”) si cu schema IECEx (numai pentru Ex db și Ex tb protection).

Caracteristici principale

Motoarele electrice Ex sunt fabricate si testate in conformitate cu toate standardele EN / IEC si in conformitate cu principalele standarde

Directivele europene (94/9 / EC „ATEX”, 2004/108 / CE „Compatibilitatea electromagnetica”, 2006/42 / EC „Masini”, 2011/65 / CE)

Schema IECEx (numai pentru Ex db și Ex tb protrecion).

Ratingurile de putere și dimensiunile

Motoarele sunt conforme cu EN 50347 și IEC 60072-1, aranjamentele de montare B3, B5, B14 sunt conforme cu EN 60034-7. Toate dimensiunile geometrice sunt unificate conform tabelelor UNEL 13113-71; 13117-71; 13118-7; IEC 60072-1.

Motoare electrice in constructie Antiex de la Proconsil Grup

Oferim consultanta gratuita inainte si dupa vanzarea de motoare electrice in constructie Antiex, cat si pentru celelalte echipamente industriale pe care le comercializam. Nu ezitati sa ne contactati la office@motoreductoare.ro sau la (+40) 0725 / 535 013 sau (+40) 0745 / 535 011 pentru a afla toate informatiile de care aveti nevoie.

Motoare electrice speciale - Proconsil Grup Iasi
CERETI O OFERTA
AFLATI MAI MULTE

Aceste motoare electrice speciale de executie sunt fabricate la cerere sau co-inginerie. Ele sunt cea mai importanta parte a productiei.

Departamentul nostru tehnic este intotdeauna la dispozitia dumneavoastra pentru a dezvolta solutii noi, pentru a imbunatati performantele si a detecta cel mai bun produs, care se potriveste dimensiunilor electrice sau mecanice ale obiectivelor proiectului clientului.

Planificam mici modificari pentru a personaliza produsul si dezvoltam proiecte mari pentru a atinge obiective inalte impreuna cu clientii nostri.

Motoare electrice speciale cu ax blocat

Motoarele care au un rulment pe scutul de fonturi sunt blocate folosind un inel metalic elastic. Aceasta solutie este necesara in cazul unui efort axial alternativ (de exemplu, pinionul de angrenaj conic cu sarcina sau miscare alternativa, subincarcare frecventa sau cu inertie ridicata) pentru a realiza miscarea axiala a arborelui si loviturile lagarelor.

Motoare electrice speciale in constructie speciala pentru temperaturi joase (-30 ° C) (IEC 56 … IEC 160)

Motoarele cu design standard pot functiona la temperatura mediului inconjurator pana la -15 ° C. Pentru temperaturi de până la -30 ° C este recomandabil sa folositi rulmenti speciali, ventilatoare din aliaj de aluminiu, ghidaje de cablu metalice și dopuri. In aceste cazuri, daca exista un pericol de condensare, se recomanda utilizarea executiei speciale „Impregnarea suplimentara a infasurarii” si, in cele din urma, executarea unor „gauri de scurgere a condensului” si de „incalzitoarele anti-condens”.

Motoare electrice speciale de la Proconsil Grup

Oferim consultanta gratuita inainte si dupa vanzarea de motoare electrice speciale, cat si pentru celelalte echipamente industriale pe care le comercializam. Nu ezitati sa ne contactati la office@motoreductoare.ro sau la (+40) 0725 / 535 013 sau (+40) 0745 / 535 011 pentru a afla toate informatiile de care aveti nevoie.

Compania Proconsil Grup a luat fiinta in anul 2004, dezvoltand parteneriate trainice cu furnizori europeni de echipamente industriale. Astfel, reprezentam pe piata din Romania firme de prestigiu din Europa, printre principalele produse furnizate regasindu-se:

– motoreductoare si reductoare melcate

– reductoare coaxiale cilindrice

– reductoare conice

– motoreductoare si reductoare conico-cilindrice

– reductoare planetare

Fie ca vorbim de productie sau utilitati publice, motoarele electrice sunt parte integranta in viata de zi cu zi, spre exemplu, ele fiind folosite pentru: pompe, aparate de aer conditionat, ventilatoare etc.  De aceea, este interesant sa stim tipurile de motoare electrice cele mai uzuale.

Motoarele electrice sunt acum mai diverse si mai adaptabile decat oricand. Exista un design motor adecvat pentru orice scop practic.  Consultati oferta noastra de motoare si alegeti produsele  adaptate nevoilor dumneavoastra.

Motoare Electrice - Proconsil Grup
Contactati-ne pentru mai multe detalii!

Optiuni disponibile pentru motoare electrice

Clase de protectie

motoare-electrice-protectie-ip55

IP55 (Standard)

Infiltrarea prafului nu este prevenita in totalitate, insa nu poate intra suficient praf ca sa interfereze cu parametrii de operare ai motorului. Stropii de apa care ating motorul din orice directie nu vor avea niciun efect daunator.

motoare-electrice-protectie-ip56

IP56

Infiltrarea prafului nu este prevenita in totalitate, insa nu poate intra suficient praf ca sa interfereze cu parametrii de operare ai motorului. Apa, chiar in volum mare sau jet puternic, nu va patrunde în motor in cantitati care sa produca efecte daunatoare.

motoare-electrice-protectie-ip65

IP65

Infiltrarea prafului este prevenita in totalitate. Stropii de apa care ating motorul din orice directie nu vor avea niciun efect daunator.

IP66

Infiltrarea prafului este prevenita in totalitate. Apa, chiar in volum mare sau jet puternic, nu va patrunde in motor in cantitati care sa produca efecte daunatoare.

Clase de izolatie

izolatie-f-standard

F = clasa standard de izolatie a motoarelor electrice. Temperaturile permise sunt de 155 oC in bobinaj, la o temperatura ambientala de 40 oC.

izolatie-h

H = clasa de izolatie a motoarelor electrice. Temperaturile permise cresc la 180 oC in bobinaj, la o temperatura ambientala de 40 oC.

Protectie termica

protectie-ptc-termistor

Termistor PTC

Cand temperatura bobinajului creste prea mult, termistorul montat în interiorul bobinei taie alimentarea, protejand motorul.

protectie-termostat

Termostat

Cand temperatura bobinajului creste prea mult, termostatul montat in interiorul bobinei taie alimentarea, protejand motorul.

Rezistenta la incalzire si orificii de drenaj

rezistenta-drenaj

Atunci cand motoarele functioneaza in medii umede, poate aparea condensul. Pentru a preveni acest fenomen, in interiorul motorului se monteaza rezistente cu rolul de a pastra o temperatura stabila a bobinajului. De asemenea, pot fi prevazute orificii de drenaj care sa previna acumularea apei in interiorul motorului.