Motoare electrice

Home/Motoare electrice

experienta de peste 16 ani

raport pret-calitate exceptional

echipamente de inalta calitate

tehnologii de ultima generatie

Compania Proconsil Grup a luat fiinta in anul 2004, dezvoltand parteneriate trainice cu furnizori europeni de echipamente industriale. Astfel, reprezentam pe piata din Romania firme de prestigiu din Europa, printre principalele produse furnizate regasindu-se:

– motoreductoare si reductoare melcate

– reductoare coaxiale cilindrice

– reductoare conice

– motoreductoare si reductoare conico-cilindrice

– reductoare planetare

Fie ca vorbim de productie sau utilitati publice, motoarele electrice sunt parte integranta, in viata de zi cu zi, spre exemplu: pompe, aparate de aer conditionat, ventilatoare etc.  Motiv pentru care, este interesant sa stim tipurile de motoare electrice cele mai uzuale.

Motoarele electrice sunt acum mai diverse si mai adaptabile decat oricand. Exista un design motor adecvat pentru orice scop practic.  Consultati oferta noastra de motoare si alegeti produsele  adaptate nevoilor dumneavoastra.

Motor electric trifazat standard - Proconsil Grup Iasi
CEREŢI O OFERTĂ
MAI MULTE DETALII

Date generale:

Motoarele electrice trifazate sunt motoare asincrone trifazice cu autoventilatie externa si cu rotor in forma de colivie de veverita. Se construiesc in diferite gabarite de la 63 pana la 315 in constructie B3 si B5. Acestea sunt disponibile si in varianta cu servoventilatie externa sau cu servoventilatie externa plus encoder.

Norme specifice:

Motoarele trifazate sunt in conformitate cu normele nationale si internationale, respectiv:

– prescrierile internationale generale pentru masinile electrice rotative; IEC 60034-1

– dimensiuni si corelari ale puterilor pentru masini electrice rotative, nationale EN60072-1.

Conformitati specifice:

Motoarele sunt in conformitate cu urmatoarele directive:

– 2004/108/CE privind Compatibilitatea electromagnetica

– 2004/95/CE privind Joasa tensiune.

Motoare electrice monofazate - Proconsil Grup Iasi
CEREŢI O OFERTĂ
MAI MULTE DETALII

Caracteristici generale

Motoarele electrice din seria „TMM” sunt motoare electrice asincrone monofazate răcite prin ventilare externă, cu rotor în formă de colivie de veveriţă.

Acest tip de motoare electrice sunt disponibile în gabarite de la 63 la 112.

Protecţie

Seria de motoare electrice „TMM” au grad de protecţie IP55 în acord cu EN 60034-5.

Răcirea

Motoarele electrice sunt răcite printr-o sursă externă de suprafaţă. Motoarele electrice standard au ventilatorul cu palete radiale şi pot să funcţioneze în ambele sensuri de rotaţie. Norme de referinţă: EN 60034-6

Capacul de ventilator din tabla de oţel zincat este vopsit cu albastru RAL 5010 sau alb zincat.

Motor electric cu frana MGM - Proconsil Grup Iasi
CEREŢI O OFERTĂ
MAI MULTE DETALII

Motoare electrice cu frana in curent alternativ, MGM seria „BA”

Motoare electrice cu frana destinate aplicatiilor ciclice ce necesita franare rapida,sigura si precisa. Toate componentele sistemului de franare sunt protejate impotriva coroziunii prin galvanizare si vopsire. La cerere putem furniza motoare electrice cu frana ce prezinta alte caracteristice decat cele de serie: cu arbore dublu, cu frana actionata la tensiuni speciale, pentru uz extern, pentru mediu umed. Motoarele electrice cu frana sunt motoare total inchise cu ventilatie externa si rotor in forma de colivie de veverita. Standard UNEL-IEC

Caracteristici generale

Motoarele electrice ale seriei „BA” sunt motoare electrice asincrone trifazice cu frana in curent alternativ, cu racire externa si cu rotor in forma de colivie de veverita. Se construiesc in gabarite de la 71 la 225 in versiunile B3 – B5 – B14. Motoarele cu frana se pot executa si in varianta cu servoventilatie sau servoventilatie plus encoder.

Principiul de functionare al motoarelor electrice cu frana:

Frana motorului electric intra in functiune mecanic, la lipsa tensiunii de alimentare. Ancora impinsa de arcuri apasa pe disc creand astfel intre suprafete cuplu franant. Fara alimentarea franei rotorul motorului este franat. Alimentand electromagnetul, ancora mobila devine atrasa anuland forta arcurilor si dand posibilitatea de rotatie a discului franei si astfel rotorul este liber.

Motoare electrice in constructie Antiex - Proconsil Grup Iasi
CEREŢI O OFERTĂ
MAI MULTE DETALII

Motoarele electrice Ex sunt fabricate și testate în conformitate cu toate standardele EN / IEC și în conformitate cu principalele directive europene (94/9 / EC „ATEX”, 2004/108 / EC „Electromagnetic Compatibility EMC”, 2006 / 42 / EC „Mașini”, 2011/65 / CE „RoHS”) și cu schema IECEx (numai pentru Ex db și Ex tb protection).

Caracteristici principale

Motoarele electrice Ex sunt fabricate și testate în conformitate cu toate standardele EN / IEC și în conformitate cu principalele standarde

Directivele europene (94/9 / EC „ATEX”, 2004/108 / CE „Compatibilitatea electromagnetică electromagnetică”, 2006/42 / EC „Mașini”, 2011/65 / CE)

Schema IECEx (numai pentru Ex db și Ex tb protrecion).

Ratingurile de putere și dimensiunile

Motoarele sunt conforme cu EN 50347 și IEC 60072-1, aranjamentele de montare B3, B5, B14 sunt conforme cu EN 60034-7. Toate dimensiunile geometrice sunt unificate conform tabelelor UNEL 13113-71; 13117-71; 13118-7; IEC 60072-1.

Motoare electrice speciale - Proconsil Grup Iasi
CEREŢI O OFERTĂ
MAI MULTE DETALII

Motoarele speciale de execuție sunt fabricate la cerere sau co-inginerie. Aceste motoare sunt cea mai importantă parte a producției.

Departamentul nostru tehnic este întotdeauna la dispoziție pentru a dezvolta soluții noi, pentru a îmbunătăți performanțele și a detecta cel mai bun produs, care se potrivește dimensiunilor electrice sau mecanice cu obiectivele proiectului clientului.

Planificăm mici modificări pentru a personaliza produsul și dezvoltăm proiecte mari pentru a atinge obiective înalte împreună cu clienții noștri.

Ax blocat

Motoarele care au un rulment pe scutul de fonturi sunt blocate folosind un inel metalic elastic. Această soluție este necesară în cazul unui efort axial alternativ (de exemplu, pinionul de angrenaj conic cu sarcină sau mișcare alternativă, subîncărcare frecventă sau cu inerție ridicată) pentru a realiza mișcarea axială a arborelui și loviturile lagărelor.

Constructie speciala pentru temperaturi joase (-30 ° C) (IEC 56 … IEC 160)

Motoarele cu design standard pot funcționa la temperatura mediului înconjurător până la -15 ° C. Pentru temperaturi de până la -30 ° C este recomandabil să folosiți rulmenți speciali, ventilatoare din aliaj de aluminiu, ghidaje de cablu metalice și dopuri. În aceste cazuri, dacă există un pericol de condensare, se recomandă utilizarea execuției speciale „Impregnarea suplimentară a înfășurării” și, în cele din urmă, executarea „găuri de scurgere a condensului” și „încălzitoarele anti-condens”.

Oferim asistenta gratuita pre-vanzare si post-vanzare sustinuta de experti
Contactati-ne pentru mai multe detalii!

Optiuni disponibile pentru motoare electrice

Clase de protectie

motoare-electrice-protectie-ip55

IP55 (Standard)

Infiltrarea prafului nu este prevenita in totalitate, insa nu poate intra suficient praf ca sa interfereze cu parametrii de operare ai motorului. Stropii de apa care ating motorul din orice directie nu vor avea niciun efect daunator.

motoare-electrice-protectie-ip56

IP56

Infiltrarea prafului nu este prevenita in totalitate, insa nu poate intra suficient praf ca sa interfereze cu parametrii de operare ai motorului. Apa, chiar in volum mare sau jet puternic, nu va patrunde în motor in cantitati care sa produca efecte daunatoare.

motoare-electrice-protectie-ip65

IP65

Infiltrarea prafului este prevenita in totalitate. Stropii de apa care ating motorul din orice directie nu vor avea niciun efect daunator.

IP66

Infiltrarea prafului este prevenita in totalitate. Apa, chiar in volum mare sau jet puternic, nu va patrunde in motor in cantitati care sa produca efecte daunatoare.

Clase de izolatie

izolatie-f-standard

F = clasa standard de izolatie a motoarelor electrice. Temperaturile permise sunt de 155 oC in bobinaj, la o temperatura ambientala de 40 oC.

izolatie-h

H = clasa de izolatie a motoarelor electrice. Temperaturile permise cresc la 180 oC in bobinaj, la o temperatura ambientala de 40 oC.

Protectie termica

protectie-ptc-termistor

Termistor PTC

Cand temperatura bobinajului creste prea mult, termistorul montat în interiorul bobinei taie alimentarea, protejand motorul.

protectie-termostat

Termostat

Cand temperatura bobinajului creste prea mult, termostatul montat in interiorul bobinei taie alimentarea, protejand motorul.

Rezistenta la incalzire si orificii de drenaj

rezistenta-drenaj

Atunci cand motoarele functioneaza in medii umede, poate aparea condensul. Pentru a preveni acest fenomen, in interiorul motorului se monteaza rezistente cu rolul de a pastra o temperatura stabila a bobinajului. De asemenea, pot fi prevazute orificii de drenaj care sa previna acumularea apei in interiorul motorului.