convertizoare
CERETI O OFERTA

Ce este un convertizor de frecventa?

Un convertizor de frecventa este un dispozitiv de conversie a puterii. Convertizorul de frecventa converteste o putere de unda sinusoidala de baza cu frecventa fixa, fixa (putere de linie) intr-o iesire cu frecventa variabila, cu tensiune variabila utilizata pentru controlul vitezei motoarelor cu inductie.

De ce sa folositi un convertizor de frecventa?

Functia principala a unui convertizor de frecventa este de a oferi economii de energie. Prin controlul vitezei unei pompe, de exemplu, se poate controla mai eficient debitului prin utilizarea supapelor de restrictie. O reducere a vitezei de 20% poate produce economii de energie de 50%. In plus fata de economiile de energie, rotorul, rulmentul si alte parti ale dispozitilului sunt mult imbunatatite, din punct de vedere al performantei, crescand si perioada de utilizare.

Convertizoare de frecventa / Invertere

Convertizoarele de frecventa sunt disponibile in mai multe tipuri diferite. Convertoarele de frecventa sunt o solutie optima pentru pompe, ventilatoare si alte unelte electrice. Inverterul converteste puterea standard a instalatiei (220V sau 380 V, 50 Hz) in tensiune reglabila si frecventa in motor de curent alternativ. Frecventa aplicata motorului de curent alternativ determina viteza motorului. Motoarele de curent alternativ sunt de obicei aceleasi motoare standard care pot fi conectate pe linia de curent alternativ. Prin incorporarea starterelor bypass, functionarea poate fi mentinuta chiar daca invertorul ar trebui sa cedeze.

Convertizoarele de frecventa ofera, de asemenea, un avantaj suplimentar – durata de viata crescuta a rulmentului si a etansarii pompei. Prin mentinerea numai a presiunii necesare in pompa pentru a satisface cerintele sistemului, pompa nu este supusa unor presiuni mai mari decat este necesar. Prin urmare, componentele dureaza mai mult.

Aceleasi beneficii – dar intr-o masura mai mica – se aplica si ventilatoarelor actionate de convertizoarele de frecventa.

Convertizor de frecventa monofazat ori trifazat - model B10
CERETI O OFERTA
AFLATI MAI MULTE
Convertizor de frecventa monofazat si trifazat - model A2000 - Proconsil Grup Iasi
CERETI O OFERTA
AFLATI MAI MULTE
convertizor de frecventa vla
CERETI O OFERTA
AFLATI MAI MULTE
convertizor de frecventa trifazic vlb
CERETI O OFERTA
AFLATI MAI MULTE
Convertizor de frecventa cu alimentare monofazata ori trifazata - model E30
CERETI O OFERTA
AFLATI MAI MULTE
Convertizoare de frecventa - Seria pentru montaj exterior - IP 65 - Proconsil Grup Iasi
CERETI O OFERTA
AFLATI MAI MULTE
Convertizoare de frecventa pentru toate tipurile de motoare electrice monofazate si trifazate
CERETI O OFERTA
AFLATI MAI MULTE