convertizoare
CERETI O OFERTA

Ce este un convertizor de frecvență?

Un convertizor de frecvență este un dispozitiv de conversie a puterii. Convertizorul de frecvență convertește o putere de undă sinusoidală de bază cu frecvență fixă, fixă (putere de linie) într-o ieșire cu frecvență variabilă, cu tensiune variabilă utilizată pentru controlul vitezei motoarelor cu inducție.

De ce să folosiți un convertizor de frecvență?

Funcția principală a unui convertizor de frecvență este de a oferi economii de energie. Prin controlul vitezei unei pompe, de exemplu, se poate controla mai eficient debitului prin utilizarea supapelor de restricție. O reducere a vitezei de 20% poate produce economii de energie de 50%. În plus, față de economiile de energie, rotorul, rulmentul și alte părți ale dispozitivului sunt mult îmbunătățite, din punct de vedere al performanței, crescând și perioada de utilizare.

Convertizoare de frecvență / Invertere

Convertizoarele de frecvență sunt disponibile în mai multe tipuri diferite. Convertoarele de frecvență sunt o soluție optimă pentru pompe, ventilatoare si alte unelte electrice. Inverterul convertește puterea standard a instalației (220V sau 380 V, 50 Hz) în tensiune reglabilă și frecvență în motor de curent alternativ. Frecvența aplicată motorului de curent alternativ determină viteza motorului. Motoarele de curent alternativ sunt de obicei aceleași motoare standard care pot fi conectate pe linia de curent alternativ. Prin incorporarea starterelor bypass, funcționarea poate fi menținută chiar dacă invertorul ar trebui să cedeze.

Convertizoarele de frecvență oferă, de asemenea, un avantaj suplimentar – durata de viață crescută a rulmentului și a etanșării pompei. Prin menținerea numai a presiunii necesare în pompă pentru a satisface cerințele sistemului, pompa nu este supusa unor presiuni mai mari decât este necesar. Prin urmare, componentele durează mai mult.

Aceleași beneficii – dar într-o măsură mai mica – se aplică și ventilatoarelor acționate de convertizoarele de frecvență.

Convertizor de frecventa monofazat ori trifazat - model B10
CERETI O OFERTA
AFLATI MAI MULTE
Convertizor de frecventa monofazat si trifazat - model A2000 - Proconsil Grup Iasi
CERETI O OFERTA
AFLATI MAI MULTE
convertizor de frecventa vla
CERETI O OFERTA
AFLATI MAI MULTE
convertizor de frecventa trifazic vlb
CERETI O OFERTA
AFLATI MAI MULTE
Convertizoare de frecventa - Seria pentru montaj exterior - IP 65 - Proconsil Grup Iasi
CERETI O OFERTA
AFLATI MAI MULTE
Convertizoare de frecventa pentru toate tipurile de motoare electrice monofazate si trifazate
CERETI O OFERTA
AFLATI MAI MULTE