Vibratoare pneumatice cu turbina OT

Vibratoare pneumatice cu turbina seria OT au o vibratie generata de o turbina echipata cu greutati excentrice.

Vibratoarele pneumatice cu turbina de tip OT genereaza vibratii cu o amplitudine extrem de joasa si o frecventa inalta. Datorita vitezei superioare fata de vibratoarele rotative cu bile si role OT este un echipament extrem de performant.

Avand in vedere ca este incadrata in clasa fara ulei, seria OT este adecvata pentru linii de procesare a alimentelor, placi de compactare a betonului, cofraje pentru betonare si golirea cuvelor, precum si ca mijloc de imbunatatirii curgerii materialului in jgheaburi. Forta generata este superioara fata de vibratoarele cu bile, insa functioneaza mai silentios.

Vibratoarele cu turbina seria OT, cu sasiu fabricat din aluminiu gri argintiu si capac negru sunt disponibile in 12 marimi.

Conforma cu ATEX EX II 2DG cT(x), seria OT poate fi utilizata in medii explozive. Functioneaza silentios si fara ulei la o presiune de lucru intre 2 si 6 bar (29 ~ 87 PSI) si o temperatura de functionare de pana la 120°C.

Avantaje

 • Forta centrifuga mare
 • Functionare silentioasa
 • Functionare fara ulei

Vibratoare pneumatice cu bile – S

La vibratoarele pneumatice cu bile seria S, vibratia este generata de miscarea bilelor din interiorul ghidajului excentric. Vibratoarele din seria S genereaza vibratii cu amplitudine joasa si frecventa inalta. Acestea sunt deosebit de eficiente in cazul pulberilor fine si materialelor granulare, cum ar fi nisipul sau semintele. De asemenea, sunt adecvate pentru aplicatii de compactare in consolidarea betonului.

Avand un sasiu fabricat din aluminiu albastru cu capac din otel galvanizat, seria S este disponibila in opt marimi.

Presiunea de lucru variaza intre 2 si 6 bar (29 ~ 87 PSI) in cazul aerului uleiat.

Conforma cu ATEX EX II 2DG cT(x), seria S poate fi utilizata in medii explozive. Zgomotul de functionare atinge 90 dB(A).

Dintre vibratoarele pneumatice, seria este cea mai avantajoasa financiar.

Avantaje

 • Usor de montat
 • Consum redus de aer
 • Solutie economica

Vibratoare pneumatice cu role – seria OR

La vibratoarele pneumatice cu role seria OR, vibratia este generata de miscarea rolelor din interiorul ghidajului excentric. OR genereaza vibratii cu amplitudine joasa si frecventa inalta. Datorita fortei generate superioare in comparatie cu vibratoarele cu bile seria S, aceste vibratoare sunt adecvate, printre altele, pentru bancuri de compactare a betonului, forme de turnatorie si golirea cuvelor.

Seria OR, cu un sasiu din aluminiu negru si capac din alama, este disponibila in patru marimi.

Avand in vedere ca functioneaza cu aer uleiat la 2 – 6 bar (29 ~ 87 PSI), seria OR poate fi utilizata in medii explozive (ATEX EX II 2DG cT(x)). Zgomotul de functionare atinge 90 dB(A).

Avantaje

 • Forta centrifuga mare
 • Instalare facila
 • Adecvata pentru temperaturi ridicate

Vibratoare pneumatice cu impact continuu – seria P

Vibratoarele pneumatice cu impact continuu seria P genereaza o unda de soc in urma impactului continuu al pistonului lor interior cu baza din metal, sudata pe peretele buncarului sau cuvei.

Aceste vibratoare sunt extrem de eficiente in cazul materialelor in vrac care au tendinta de a se lipi de pereti. In general vibratoarele seria P se utilizeaza pentru materiale pulverulente in stare umeda sau cu proprietati electrostatice, cum ar fi argila sau materialele plastice, sau chiar namolul sau ingrasamintelor naturale.

Vibratoarele pneumatice cu impact continuu seria P reprezinta solutia la probleme cum ar fi formarea de cruste, aglomerari sau formarea de gauri, functionand in regim continuu prin aplicarea de lovituri intermitente asupra buncarului sau cuvei la o presiune intre 2 si 6 bar (29 ~ 87 PSI).

Daca se utilizeaza mai multe vibratoare cu impact, cele de jos trebuie activate primele, trecandu-se treptat in sus, la intervale regulate, la cele de sus.

Datorita constructiei robuste a seriei P, aceste vibratoare sunt adecvate atat in aplicatii in aer liber, cat si in spatii inchise, dar si in conditii de temperaturi ridicate, de pana la 200°C.

Componentele exterioare ale sasiului sunt fabricate din aluminiu si fonta gri acoperita cu pulbere (RAL 2009).

Vibratoarele din seria P sunt montate pe o placa de montaj (nu se livreaza cu utilajul), care trebuie sudat pe peretele buncarului, cuvei sau silozului. Se recomanda montarea pe vibrator a unui lant de siguranta pentru a evita caderea in timpul instalarii sau intretinerii.

Pentru a satisface orice nevoi de pe piata, aceste vibratoare sunt disponibile in trei marimi.

Accesorii

 • Zgomot redus si placa ATEX KIT (ATEX EX II 2DG cT(x))
 • Lant de siguranta

Avantaje

 • Constructie compacta, robusta
 • Performanta ridicata
 • Instalare facila
 • Adecvata si in medii cu potential exploziv (conformitate cu ATEX)

Vibratoare pneumatice liniare cu piston intern – seria K

La vibratoare pneumatice liniare cu piston intern seria K, vibratia liniara este generata de miscarea unui piston flotant intern, si nu de impactul dintre suprafete, de aici si denumirea lor de vibratoare cu piston intern.

Aceste vibratoare sunt extrem de eficiente in cazul materialelor in vrac care au tendinta de a se lipi de pereti, a materialelor cu proprietati higroscopice, a materialelor cu particule grosiere si a materialelor pulverulente cu proprietati electrostatice, cum ar fi materialele plastice sau pulberile cu tendinta de granulare. Vibratoarele cu piston intern reprezinta o solutie eficienta impotriva fenomenelor de aglomerare si formare de gauri in aplicatii din spatii inchise, in care se impune un nivel de zgomot maxim de 80 dB(A) si un design curat.

Versiunile vibratoarelor cu piston intern seria K care sunt conforme cu ATEX EX II 2DG cT(x) sunt adecvate in procesarea alimentelor si medii explozive.

Seria K este disponibila in patru marimi. Toate modelele sunt fabricate din aluminiu acoperit anodic.

Sunt extrem de usor de instalat si adaptat. Vibratoarele seria K functioneaza la o presiune intre 2 si 6 bar (29 ~ 87 PSI).

Accesorii

 • Lant de siguranta

Avantaje

 • Functionare silentioasa
 • Design curat, usor
 • Instalare si adaptare facila

Vibratoare pneumatice cu piston – seria F

La vibratoarele pneumatice cu piston seria F, vibratiile se genereaza prin miscarea unui piston flotant interior si nu de impactul dintre suprafete. Fortele ajustabile cu greutati (nu se livreaza cu utilajul) care pot fi montate in alezajul filetat de la capatul arborelui. Vibratoarele pneumatice cu piston sunt o alternativa excelenta la vibratoarele magnetice in aplicatiile de alimentare. Fiind recomandata pentru materialele cu particule grosiere si placi de compactare in aplicatii din industria alimentara, seria F este disponibila in diverse marimi, materiale si forme, pentru a satisface larga varietate de cerinte.

Presiunea de lucru variaza intre 2 si 6 bar (29 ~ 87 PSI), in timp ce temperatura de functionare poate atinge 200°C (392°F).

Versiunile vibratoarelor cu piston sunt conforme cu ATEX EX II 2DG cT(x) si sunt adecvate in procesarea alimentelor si medii explozive.

Avantaje

 • Functionare silentioasa
 • Forta si frecventa reglabila
 • Usor de montat si adaptat

Vibratoare industriale de la Proconsil Grup

Oferim consultanta gratuita inainte si dupa vanzarea de vibratoare industriale, cat si pentru celelalte echipamente industriale pe care le comercializam. Nu ezitati sa ne contactati la office@motoreductoare.ro sau la (+40) 0725 / 535 013 sau (+40) 0745 / 535 011 pentru a afla toate informatiile de care aveti nevoie.