Ventilatori pentru agricultura si cresterea animalelor

Agricultura si cresterea animalelor sunt sectoare cheie pentru viata umana, a caror evolutie aduce beneficii majore pe scara larga. O parte din beneficii sunt: reducerea pretului alimentelor si cresterea cererii de aprovizionare. Astfel evaluarea solutiilor industriale eficiente si durabile pentru ventilatoarele si suflantele agricole este esentiala pentru optimizarea procesului.

Proconsil Grup - proconsilgrup.ro - Ventilatoare si suflante industriale - Comparare ventilatoare axiale si ventilatoare centrifuge

Aerisirea adecvata a cladirilor utilizate in scopuri agricole este extrem de importanta. Nu numai ca ventilatia adecvata mentine aerul proaspat, dar si animalele si lucratorii se simt confortabili, reduce mirosurile urat si incurajeaza cresterea plantelor si ofera un mediu placut pentru animale si oameni.

Ventilatoarele centrifuge sau axiale sunt utilizate intr-o gama larga de aplicatii in industria agricola, reproducere si zootehnie.

Ventilatoarele agricole de evacuare ajuta la reducerea caldurii si a mirosurilor, imbunatatind in acelasi timp calitatea aerului prin eliminarea aerului statut, stagnant sau ud din cladire si, in acelasi timp, inlocuirea aerului evacuat cu aer proaspat din exteriorul instalatiei. Acest aer de schimb proaspat vine fie: 1. In mod natural prin ferestre, usi, ventilatie pe acoperis sau guri de montaj instalate. 2. Ventilatie mecanica cu ventilatoare de admisie sau ventilatoare de alimentare cu aer.

Ventilatorul de circulatie a aerului functioneaza prin agitarea aerului din interiorul cladirii, ceea ce ajuta si la reducerea mirosurilor neplacute si reduce umiditatea, astfel incat mucegaiul sau mucegaiul sa nu aiba posibilitatea de a se forma si de a creste. Aceste ventilatoare circulante ajuta la uscarea asternuturilor pentru animale, a gunoiului, a peretilor si a pardoselii.

Ventilatorul de circulatie a aerului este, de asemenea, o necesitate in industriile horticole si in sere.

Toate ventilatoarele de evacuare, ventilatoare si ventilatoarele de circulatie a aerului trebuie sa poata rezista mediului dur si caustic al industriei agricole. In mod obisnuit, ventilatorul de evacuare de perete va fi construit fie din otel galvanizat, polipropilena, fibra de sticla, in timp ce ventilatoarele de circulatie a aerului sau ventilatoarele pentru cosuri vor avea lame galvanizate sau poli si gratare / cosuri acoperite cu epoxidic.

Ventilatori pentru agricultura si cresterea animalelor

Aplicatii:

– Aerisire sere.

– Tratarea fumului de evacuare si procesarea emisiilor.

– Extragerea gazelor de fermentare.

– Aer conditionat al spatiilor de lucru.

– Recuperare de caldura.

– Uscarea furajelor, namolurilor, canalizarii.

– Aspirarea prafului.

Ventilatori pentru agricultura si cresterea animalelor - Proconsil Grup Iasi

Sere: ventilatoarele centrifuge sau axiale, combinate cu schimbatoare de caldura sau umidificatoare, sunt folosite pentru a recrea microclimatele adecvate diferitelor culturi. Ventilatoarele pot fi utilizate pentru a reduce condensul si temperatura in timpul racirii de vara sau, prin aplicarea schimbatorilor de caldura, astfel pot ajuta culturile in iernile calde. Ventilatoarele de circulatie sunt proiectate pentru a muta volum mare de aer cu presiune scazuta, pentru a egaliza temperatura.

Zootehnie, animale: nevoia de aer proaspat este resimtita in special in grajdurile de crestere a bovinelor, in incintele pentru animale, in agricultura intensiva. Ventilatoarele de evacuare sunt solutia adecvata pentru indepartarea mirosurilor urate si a expiratiilor, care sunt necesare pentru a imbunatati calitatea vietii animalelor, pentru a creste productivitatea si pentru a contribui la prevenirea riscului de boli si epidemii in agricultura de animale. Ventilatoarele si suflantele industriale pot fi utilizate si pentru a reduce temperatura in timpul racirii de vara. De asemenea uscarea artificiala a hranei pentru animale previne formarea mucegaiurilor, precum si cresterea valorii nutritive a produsului.

Productia de gaze: fermentarea deseurilor biologice este un proces de producere a gazelor naturale. Acest gaz poate fi utilizat pentru producerea de energie electrica. Uneori, zonele operationale sunt clasificate si necesita ventilatoare si suflante rezistente la explozii (respectarea Directivei ATEX).

Proconsil Grup ofera consultanta gratuita pre si post vanzare astfel incat sa alegeti cea mai potrivita optiune pentru nevoile dumneavoastra.

Ne puteti contacta la numarul de telefon 0725 535 013  ori adresa de e-mail  office@motoreductoare.ro