Variator mecanic de turatie

Un variator mecanic de turatie realizeaza reglarea continua la iesire in functie de cerintele impuse de aplicatie fiind o solutie constructiva simpla cu un cost relativ redus.

Variatorul nu este un mecanism cu angrenaje, ci functioneaza pe baza discurilor de frictiune, asemanator principiului de functionare al unui reductor planetar, desi nu sunt angrenaje intr-un variator.

In alegerea de variatoare mecanice de turatie trebuie tinut cont de cuplul de iesire din variator la turatia dorita ce trebuie sa fie neaparat mai mare decat cuplul necesar actionarii instalatiei.

Trebuie verificat daca turatiile obtinute prin variere sunt si turatiile necesare aplicatiei. In cazul in care trebuie turatii mai mici la iesire sau cuplu mai mare, se opteaza pentru motoare cu turatii mai mici, si anume de 900 rpm. Nu se recomanda motoare cu turatii mai mici de 900 rpm deoarece turatii foarte mici de iesire vor duce la ungere deficitara a angrenajelor interioare, ce va scadea fiabilitatea ansamblului.

De asemenea, in alegerea ansamblu motoare electrice – variatoare mecanice de turatie trebuie sa tineti cont de dimensiunile ansamblului. Trebuie sa aveti suficient loc in lateral pentru a actioana roata de variere a turatiei. Trebuie sa aveti loc in spate pentru racirea motorului. Axul de iesire trebuie sa aiba dimensiuni compatibile cu cuplajul instalatiei. Flansa variatorului trebuie sa fie compatibila cu flansa de prindere pe instalatie dumneavoastra.

Variatoarele mecanice sunt folosite in mai multe domenii industriale: industria alimentara,cuptoare de paine, masini de ambalare hartie, masini de ambalare, masini de prelucrat lemn, masini de prelucrat sticla,  tipografii, automatizari industriale, filare, prelucrare textile, masini imbuteliere, spalatorii auto,  fabrici de ceramice, silozuri cereale, instalatii reciclare.

Variatoare mecanice de turatie de la Proconsil Grup

Va asteptam cu consultanta gratuita despre variatoare mecanice de turatie la (+40) 0725 / 535 013 sau la office@motoreductoare.ro.