Top 5 lucruri de stiut despre vibratoare de beton externe

Betonul trebuie consolidat corespunzator pentru a obtine un produs de inalta calitate – rezistenta, durabilitatea, uniformitatea si frumusetea sunt toate afectate de procesul de consolidare. Vibratia este cea mai comuna metoda utilizata pentru consolidarea betonului.

Vibratia consta in supunerea betonului proaspat plasat la impulsuri vibratorii rapide care lichefiaza mortarul si reduc drastic frictiunea dintre particule agregate. In timp ce se afla in aceasta stare, betonul se aseaza sub actiunea gravitatiei (uneori ajutat de alte forte). Cand vibratia este intrerupta, frictiunea se restabileste.

Vibratoare electrice industriale - Proconsil Grup Iasi

Top 5 lucruri de stiut despre vibratoarele de beton externe:

  1. Pozitia si dispunerea vibratoarelor externe din beton sunt critice. Vibratoarele externe de beton au raze de influenta, care este o emisfera care se extinde din locatia vibratorului. Ar trebui sa va planificati plasarea vibratorului in consecinta si sa consultati un expert.
  1. Trebuie sa va decideti cum veti monta vibratoarele: exista cativa factori importanti de luat in considerare atunci cand alegeti sa utilizati suporturi portabile sau sa montati permanent vibratori externi din beton, inclusiv transferul vibratiilor, intretinerea, forta de munca, versatilitatea, costul si durata de viata a produsului.
  1. Vibratia adecvata a betonului proaspat este cea mai buna modalitate de a preveni imbinarile reci, bughole si fagure. Vibratia externa adecvata a betonului ajuta la atenuarea defectelor comune: imbinari reci, bughole si fagure . Atunci cand utilizati vibratoare externe de beton, este important sa sprijiniti formele de beton pe grinzi de lemn sau covorase de cauciuc. Este la fel de important sa „rigidizati” sau sa intariti formele pentru a asigura un transfer uniform al vibratiilor si pentru a preveni scurgerile.
  1. Vibratoarele externe de beton pot imbunatati predictibilitatea si repetabilitatea in calitatea. Exista multe variabile care contribuie la calitatea concreta. O variabila cheie poate fi abilitatea si maiestria unui operator de vibratori interni. Echipamentele, abilitatile si atentia unui operator de vibratoare interne poate avea un impact mare asupra calitatii lucrarii. Utilizarea vibratoarelor externe ofera o variabila cunoscuta care poate fi reglata in moduri previzibile si repetabile.
  1. Cea mai buna practica este sa planificati in avans nevoile dvs. de vibratii externe si sa aveti piese de schimb la indemana. O buna planificare va face ca intreaga dvs. operatiune de beton sa functioneze mai usor – aceasta include utilizarea vibratoarelor de beton externe. Repararea sau refacerea betonului din cauza defectelor si a calitatii slabe este un proces care necesita mult timp si costisitor. Planificarea in avans si o intelegere solida a tehnicii de vibratii poate ajuta la eliminarea costurilor asociate defectelor.

Proconsil Grup ofera consultanta gratuita pre si post vanzare astfel incat sa alegeti cea mai potrivita optiune pentru nevoile dumneavoastra.

Ne puteti contacta la numarul de telefon 0725 535 013  ori adresa de e-mail  office@motoreductoare.ro