Snecurile transportoare de materiale ori snecuri tubulare sunt utilizate in diverse domenii atat pentru transportul materialelor vrac, cat si pentru alimentarea/descarcarea utilajelor. Ele pot fi destinate pentru aplicatii usoare sau grele si pot lucra in unghiuri de la 0 la 45° (pentru snecurile transportoare tubulare simple).

Transportoare cu snec elicoidale tubulare – TU

Transportorul si alimentatorul tubular elicoidal modular este extrem de versatil si ofera o diversitate de solutii standard pentru manipularea materialelor pulverulente sau granulare. Sunt disponibile diferite modele de transportoare sau alimentatoare, in functie de caracteristicile materialului, in aplicatii precum: productia de beton (ciment, cenusa zburatoare, material de umplere, fum de silice), materiale de constructie preamestecate (ipsos uscat, nisip, ciment, aditivi), prelucrarea sticlei (carbonat de calciu, carbonat de sodiu, nisip etc.), turnatorii (nisip, bentonit) si multe altele.

Transportoare cu snec si alimentatoare elicoidale pentru ciment

Fiind versiunea specializata a transportorului elicoidal, aceste snecuri sunt fabricate din otel carbon, cu un finisaj corespunzator al suprafetei, vopsite in camp electrostatic. Sunt alcatuite dintr-un tub echipat cu cel putin un stut de admisie si de evacuare, o flansa sudata la ambele capete ale tubului, o spira sudata pe o teava centrala cu o bucsa de cuplare la ambele capete, doua lagare de reazem de capat dotate cu o unitate de etansare a arborelui auto-reglabila (unul dintre lagarele de reazem incorporat in unitatea de actionare), un numar de lagare intermediare de suspendare, in functie de lungimea totala a transportorului elicoidal. Transportoarele si alimentatoarele elicoidale ES sunt echipate cu motoreductor dependent de aplicatie.

Transportoare cu snec si alimentatoare elicoidale pentru filler

Gama de transportoare si alimentatoare elicoidale pentru filler reprezinta o linie de produse specializate in sectorul statiilor de asfalt.
Aceste snecuri pentru filler THF / TCF sunt extrem de versatile, oferind numeroase solutii pentru alimentarea sau transportul materialelor pulverulente fine. Gama THF / TCF este fabricata din otel carbon, cu un finisaj corespunzator al suprafetei. Aceste echipamente sunt alcatuite dintr-un tub dotat cu cel putin o gura de admisie si de evacuare cu flansa sudata la ambele capete ale tubului, o spira sudata pe o teava centrala cu o bucsa de cuplare la ambele capete, doua lagare de reazem de capat cu o unitate de etansare a arborelui auto-reglabila pentru filler. Acest tip de transportoare elicoidale, livrate fara suport intermediar, sunt echipate cu motoreductor corespunzator aplicatiei.

Transportoare cu snec elicoidale tubulare din otel inoxidabil

Transportorul elicoidal tubular ofera o varietate de solutii pentru transportul sau alimentarea cu materiale pulverulente sau granulare. Transportoarele elicoidale tubulare sunt recomandate pentru aplicatii in care trebuie evitata orice contaminare a materialului manipulat si in care se impune o curatenie absoluta si o rezistenta perfecta la coroziune.
Transportoarele elicoidale tubulare sunt utilizate in principal in tehnologiile ecologice, in industria de macinat a graului si a furajelor, in procesarea produselor alimentare, in industria materialelor plastice si a substantelor chimice, dar si in industria farmaceutica.

EASYCLEAN Transportoare cu snec elicoidale tubulare cu reziduuri minime

EASYCLEAN sunt transportoare si alimentatoare elicoidale specializate, fabricate in intregime din otel inoxidabil.

Acestea sunt alcatuite dintr-o carcasa tubulara, echipata cu cel putin o gura de admisie si de evacuare, o placa de capat la capatul de actionare care sustine rulmentul de capat si unitatea de actionare, un capac pentru tub cu un stift de fixare pentru sprijinirea surubului elicoidal, la capatul opus unitatii de actionare, un surub elicoidal rotativ cu bucse de cuplare a arborelui la ambele capete, un motoreductor cu lagare de reazem de capat integrate, dotata cu etansare a arborelui reglabila, in conformitate cu cerintele aplicatiei.

Pentru a satisface cerintele majoritatii sectoarelor industriale, transportoarele si alimentatoarele elicoidale EASYCLEAN sunt livrate cu un finisaj de inalta calitate. Finisajul componentelor fabricate se realizeaza cu masini-unelte care produc suprafete perfect netede pentru a minimaliza reziduurile din interiorul transportorului elicoidal.

Transportoarele si alimentatoarele elicoidale EASYCLEAN sunt disponibile cu certificat ATEX, zona 22.

Transportoare cu snec elicoidale tubulare pentru conditii grele de lucru (TP-TE)

Snecurile TP si TE au fost proiectate pentru conditii grele de lucru (TP) si pentru conditii extrem de grele (TE). Sunt fabricate din otel carbon cu un finisaj corespunzator al suprafetei si sunt alcatuite dintr-un tub dotat cu cel putin o gura de admisie si de evacuare, o placa de capat la ambele capete ale tubului, spira sudata pe o teava centrala cu cate o bucsa de cuplare sau cate un cuplaj cu flansa (TE) la ambele capete, doua lagare de reazem de capat cu unitate de etansare a arborelui reglabila si un numar de lagare intermediare, in functie de lungimea totala a transportorului elicoidal.

Transportoarele elicoidale tubulare TP / TE sunt echipate cu motoreductor si in majoritatea cazurilor cu o unitate suplimentara de transmitere a puterii, corespunzatoare aplicatiei.

Alimentatoare elicoidale cu un singur arbore

In funcţie de sectiunea transversala a stutului de evacuare al silozului, sunt disponibile alimentatoare elicoidale cu un arbore tip SU, cu jgheab in forma de U sau cu secţiune in V. In versiunea pentru conditii usoare de lucru, alimentatoarele SU sunt utilizate pentru faina si materiale cu o greutate volumica si proprietati asemanatoare. Pentru furaje si produse similare este disponibila versiunea pentru conditii grele de lucru.
Alimentatoarele elicoidale SU sunt disponibile cu certificat ATEX, zona 22.

Microalimentatoare elicoidale

Aceste microalimentatoare elicoidale SPL imbunatatesc precizia alimentarii prin continuarea alimentarii cu material, dupa ce alimentatorul principal sub care au fost montate a fost oprit.

Transportoare cu snec elicoidale verticale pentru namol

In prezent, tehnologiile de tratare a namolurilor necesita din ce in ce mai stringent utilizarea de echipamente si utilaje cum sunt malaxoarele, echipamentele de deshidratare etc. Pentru a alimenta aceste utilaje sau pentru a le goli, namolul trebuie ridicat, adeseori, la un nivel mai inalt. Sistemul SVE asigura debite de alimentare constante si amestecarea suplimentara a namolului. Pe langa aceste caracteristici, sistemul SVE prezinta diverse avantaje, cum ar fi amprenta deosebit de mica si functionarea economica.

Alimentatoare elicoidale tubulare cu snec cu ribbon

Sunt o varianta specializata a transportatoarelor elicoidale, configurate special pentru varul stins, fiind dotate cu snec cu ribbon. Pentru a se putea adapta la procesul dat, alimentatorul elicoidal este echipat cu o unitate de actionare cu turatie variabila.

Transportoare cu snec elicoidale volumice pentru ciment

Proiectate pentru alimentarea cu ciment sau materiale similare, alimentatoarele elicoidale tubulare sunt echipate cu o cuva de admisie de mari dimensiuni care contine un presostat tip IPM.

Transportoare cu snec elicoidale verticale

Sistemele elevatoare verticale elicoidale sunt solutia cea mai economica si cu cel mai mic necesar de spatiu pentru transportul materialelor pulverulente sau granulare spre zone mai inalte. Materialul in vrac extras din siloz, cuva, echipamentul de transport sau de alimentare, poate fi descarcat de snecul vertical intr-un cantar, in buncare sau silozuri sau intr-un alt transportor sau sistem de transport.

Sistemul elevator vertical elicoidal exceleaza prin eficienta sa volumica ridicata si caracteristicile mecanice deosebite.

Transportoare cu snec elicoidale cu spira fara arbore

Transportoarele (elicoidale) cu spira fara arbore asigura o capacitate de productie ridicata si posibilitatea de a manipula materiale deosebit de dificile. Sunt destinate manipularii deseurilor municipale solide, deseuri de cernere si a materialelor plutitoare, a materialelor deshidratate, a namolului vascos sau conditionat, a alimentelor, cremelor sau pastelor ambalate, a deseurilor rezultate din procesarea carnii, pestelui, fructelor si legumelor. Principalele domenii de aplicare sunt: tratarea apelor uzate, tratarea deseurilor din industria zaharului, industria de prelucrare a pestelui, tratarea deseurilor solide, fabricile de prelucrare a fructelor si legumelor, industria de bauturi, combinatele de celuloza si hartie, industria chimica, industria alimentara in general, fabricile de prelucrarea carnii, abatoare, restaurante, cantine si servicii alimentare in general.

Transportoare cu snec de la Proconsil Grup

Oferim consultanta gratuita inainte si dupa vanzarea de transportoare cu snec, cat si pentru celelalte echipamente industriale pe care le comercializam. Nu ezitati sa ne contactati la office@motoreductoare.ro sau la (+40) 0725 / 535 013 sau (+40) 0745 / 535 011 pentru a afla toate informatiile de care aveti nevoie.