pompe
CERETI O OFERTA

Pompe cu roti dintate

Pompe cu roti dintate sunt alcatuite dintr-o carcasa fixa cu doua sau mai multe pinioane de dimensiuni egale. In mod normal, un pinion este cuplat la arborele de angrenare, in timp ce celalalt este antrenat de catre primul. Contactul dintre cele doua pinioane si toleranta mica a carcasei genereaza vacuum si presiunea necesara transportului lichidului prin pompa.

Pompa cu roti dintate este folosita in special la vehicularea lichidelor viscoase precum ulei, bitum, grasime, sirop, ciocolata, rasina, etc. Cu cat lichidul este mai viscos cu atat eficienta pompei este mai ridicata. In general viscozitatea lichidului vehiculat poate atinge si 100.000 cSt.

Acest model de pompe sunt de obicei bidirectionale si nu produc variatii ale debitului. Lichidul pompat lubrifiaza suprafetele de contact, acesta fiind motivul pentru care pompa nu trebuie sa functioneze fara lichid sau cu suspensii abrazive.

Lichide ce pot fi transferate: ciocolata, glucoza, ulei de cacao, ulei vegetal, melasa, grasimi animale, gelatina, vopsele, adezivi, solventi, toluen, parafina, ceara, detergent, glicerina, ulei combustibil, sampon, asfalt, bitum, ulei mineral, ulei natural, vin, benzina, guma, lac, imprimante de cerneala, ulei de masline, miere, kerosen, ulei fierbinte, lapte, siropuri, crema, sapun lichid, suc de rosii, nafta, grasimi, alcool, uleiuri neprelucrate, gudron de carbune, rasina.

Specificatii generale:

  • DEBIT: 0,5-200 m3/h
  • PRESIUNE: 0-15 BAR
  • NPSH: 0-6 metri
  • LICHIDE: toate lichidele vascoase ce nu contin substante abrazive sau corozive
  • ZGOMOT: fara variatii
  • PUTEREA NECESARA: Necesarul de putere variaza odata cu viteza si presiunea
  • TEMPERATURA: max. 180 grade C
  • VASCOZITATE: max. 22.000 SSU

Pompe si electropompe de la Proconsil Grup

Oferim consultanta gratuita inainte si dupa vanzarea de pompe si electropompe, cat si pentru celelalte echipamente industriale pe care le comercializam. Nu ezitati sa ne contactati la office@motoreductoare.ro sau la (+40) 0725 / 535 013 sau (+40) 0745 / 535 011 pentru a afla toate informatiile de care aveti nevoie.

Pompe cu roti dintate - Proconsil Grup Iasi 1
CERETI O OFERTA

Documentatie tehnica

Catalog tehnic
CERETI O OFERTA