Motoare electrice monofazate - Proconsil Grup Iasi
Motor electric monofazat - Proconsil Grup Iasi
CERETI O OFERTA

a) cu condensator permanent

b) cu doi condensatori si disjunctor centrifugal

Motoare electrice monofazate

Caracteristici generale
Sunt motoare electrice asincrone monofazate, racite prin ventilare externa, cu rotor in forma de colivie de veverita.
Acest tip de motoare electrice este disponibil in gabarite de la 63 la 112.

Protectie
Motoare electrice cu grad de protectie IP55, in acord cu EN 60034-5.

Racirea
Aceste motoare electrice sunt racite printr-o sursa externa de suprafata. Motoarele electrice standard au ventilatorul cu palete radiale si pot sa functioneze in ambele sensuri de rotatie. Norme de referinta: EN 60034-6. Capacul de ventilator din tabla de otel zincat este vopsit cu albastru RAL 5010 sau alb zincat.

Tensiune si frecventa
Sunt motoare electrice care pot functiona la putere nominala, alimentate de la retea electrica, cu variatie de tensiune de ±5%. Supraincalzirea prevazuta de norme se refera la valorile nominale ale tensiunii. Pentru o functionare in limite, de exemplu cu variatii de +5% sau -5% ale tensiunii, normele permit o crestere a temperaturii de 10°K. Motoarele pot fi furnizate cu tensiuni cuprinse intre 220-690V, 50 si 60 Hz.

Putere
In tabelul din documentatia atasata, sunt indicate caracteristicile normale in serviciu continuu, cu alimentare la tensiune nominala si frecventa de 50 Hz; temperatura ambientala maxima de 40°C si altitudine de pana la 1000 m. Pentru conditii de mediu diferite, puterile variaza si se vor obtine aplicand factorii corectivi specificati in tabel.

Serviciul motoarelor electrice monofazate
Puterile mentionate in acest catalog se refera la modalitatea de serviciu S1, adica o functionare continua la putere constanta, S3 – o functionare intrerupta periodic si serviciu S6, pentru o functionare intrerupta periodic cu incarcare intermitenta.

Randamentul si factorul de putere al motoarelor electrice monofazate
Valorile de randament si factorii de putere pentru puterea nominala sunt prezentate in tabelele cu date tehnice pentru fiecare tip de motor electric.

Motoare electrice monofazate de la Proconsil Grup

Oferim consultanta gratuita inainte si dupa vanzarea de motoare electrice monofazate, cat si pentru celelalte echipamente industriale pe care le comercializam. Nu ezitati sa ne contactati la office@motoreductoare.ro sau la (+40) 0725 / 535 013 sau (+40) 0745 / 535 011 pentru a afla toate informatiile de care aveti nevoie.

 Documentaţie tehnică

Documentaţie motoare electrice monofazate
CERETI O OFERTA