Importanta unui invertor la o masina de injectie

Majoritatea masinilor de turnat prin injectie de pe piata utilizeaza un dispozitiv de actionare hidraulic. Puterea sistemului de turnare prin injectie este furnizata de masina care actioneaza pompa de ulei. Masina are nevoie de debit si presiune diferite in diferite proceduri de lucru si incarcarea se schimba foarte mult. In plus, puterea de iesire a pompei constante este neregulata. Prin urmare, energia suplimentara este consumata in clapeta, divulgarea circuitului de ulei, incalzirea uleiului, ceea ce agraveaza uzura printre supape, precum si circuitul de ulei de supraincalzire, supra-zgomotos al masinii. In plus, risipa de energie este foarte frecventa in acest domeniu. Prin urmare, va recomandam sa utilizati convertizoare de frecventa.

Convertizoare de frecventa E8000 - Proconsil Grup IasiPrincipiul de functionare al masinii de turnare prin injectie

Procedura prin injectare a matritei este urmatoarea: modul de blocare —- mentinerea presiunii prin injectie —- topirea adezivului si alimentarea acestuia —- inclinarea racirii —- deschiderea matritei. Factorii de influenta ce pot avea un impact direct asupra injectarii in matrita, respectiv asupra obtinerii unei piese care sa corespunda desenului de executie sunt: geometria piesei, materialul ales, tipul matritei si tipul masinii de injectare.  Intre timp, de fiecare data cand terminati un pas, semnalele terminalului vor fi trimise controlerului de program, iar controlerul va trimite comanda pentru pasul urmator.

Matritele pot sa aiba un cuib sau mai multe, in functie de dimensiunile piesei si de masina de injectat utilizata.

Dimensiunea cuibului reprezinta un factor specific matritei si se cunoaste faptul ca la producerea de piese mari (borduri de automobile, diverse carcase, tomberoane pentru deseuri etc.) nu poate fi vorba de mai multe cuiburi din cauza faptului ca la fabricarea acestor piese, masinile de injectat au dimensiuni mari de gabarit.

Procedeul de matritare prin injectare are unele avantaje, printre care cele specifice injectarii suplimentare cu o buna repartizare a presiunii in matrita si o mai redusa orientare a materialului, dar si dezavantaje, legate de o matrita mai complexa si mai putin fiabila asociata cu un slab control al presiunii si necesitatea unor lucrari de adaptare a masinilor de injectat.

Principiul de economisire a energiei pentru actionarea invertorului masinii de turnare prin injectie

Masina traditionala de turnare prin injectie utilizeaza pompe constante care furnizeaza ulei. Prin urmare, diferiti pasi au nevoie de viteza si presiune diferite in timpul procedurii. Motorul pastreaza o viteza pe tot parcursul, astfel incat cantitatea de alimentare cu combustibil este fixa. Operatia este intermitenta, deci nu poate fi intotdeauna incarcata complet. Astfel, exista o cantitate mare de energie irosita in timpul procesului. Energia irosita poate fi cel putin 50% . Actionarea invertorului de frecventa care economiseste energie detecteaza presiunea proportionala si semnalele de debit proportionale din sistemul de control al turnarii prin injectie si regleaza viteza motorului necesara la fiecare pas in timp util (reglarea debitului), ceea ce face ca debitul si presiunea pompei sa se potriveasca doar nevoilor sistemului. In timp ce se afla in stare de functionare (in principal stare racita), oprirea motorului va economisi mai multa energie. In concluzie, folosirea unui convertizor de frecventa / inverter poate aduce un beneficiu mare pentru economisirea energiei masinii.

Caracteristici:

  1. Usor de operat.
  2. Fiabilitate ridicata.
  3. Pornirea usoara poate prelungi durata de viata a echipamentului si a matritei.
  4. Reducerea zgomotului, imbunatatirea mediului de lucru.
  5. Rata de recompensare ridicata, puteti economisi energie de pana la 30 ~ 70%.

Proconsil Grup ofera consultanta gratuita pre si post vanzare astfel incat sa alegeti cea mai potrivita optiune pentru nevoile dumneavoastra.

Ne puteti contacta la numarul de telefon 0725 535 013  ori adresa de e-mail  office@motoreductoare.ro