Este mai bine sa alegeti un convertizor de frecventa in loc de Soft Starter?

Cele doua tehnologii sunt foarte diferite si, daca este nevoie de control al vitezei, atunci ar trebui sa alegeti un convertizor de frecventa. Cu toate acestea, daca nu exista nicio cerinta pentru controlul vitezei, atunci un soft starter este o selectie alternativa foarte buna. Aceasta este diferenta de baza.

Convertizoare de frecventa E8000 - Proconsil Grup Iasi

Un demaror moale/ soft starter nu controleaza frecventa, dar combinatia dintre un demaror moale/ soft starter si un motor cu inductie poate produce totusi un cuplu mare la orice viteza. Conditia este ca este la un curent mult mai mare decat un convertizor de frecventa.

Exista diferite aplicatii pentru fiecare tehnologie. Unele persoane vand convertizoare de frecventa trateaza soft starter-ul ca fiind un drive pentru oameni saraci sau un single speed drive, dar nu este cazul, doarece indeplineste o functie.

Problemele potentiale cu utilizarea unui un convertizor de frecventa pot fi: costul, speranta de viata, eficienta, armoniile EMC si EDM. Toate acestea sunt toate probleme pe care ar trebui sa le luati in considerare ca parte a ecuatiei, atunci cand doriti sa cumparati un convertizor.

Problemele majore ale demarorului soft sunt: nu controleaza viteza dar poate regla cuplul si necesita un curent mare de pornire pentru a genera cuplul. Profilurile de curent si tensiune asigura cuplul mare de pornire la viteza zero a arborelui, ceea ce este dificil de realizat cu un convertizor de frecventa cu bucla deschisa.

Recomandam sa folositi un convertizor de frecventa in aproape fiecare aplicatie deoarece este potrivit pentru majoritatea aplicatiilor si cerintelor de pe piata. De exemplu: in aplicatiile de control al macaralelor, viteza de control, acceleratia si decelerarea, convertirea curentului monofaza in curent trifata, mentine constant volumul de apa dintr-o pompa ori volumul de aer la un ventilator axial ori centrifugal si mult mai multe.

Proconsil Grup ofera consultanta gratuita pre si post vanzare astfel incat sa alegeti cea mai potrivita optiune pentru nevoile dumneavoastra.

Ne puteti contacta la numarul de telefon 0725 535 013  ori adresa de e-mail  office@motoreductoare.ro