Convertizor de frecventa monofazat ori trifazat - model E8000 - Proconsil Grup Iasi
CERETI O OFERTA

Convertizorul de frecventa ajuta la economia de energie, are o mentenanta redusa si optimizeaza procesele industriale, reducand timpii in care linia de productie este oprita.

Convertizor de frecventa – model E8000 poate fi cu alimentare monofazat sau trifazat.

Cand tensiunea retelei de energie se modifica, poate mentine tensiunea de iesire stabila automat.
Reduce defalcarea supracurentului la cel mai inalt nivel pentru a proteja invertorul si a rula normal.
Suporta multiple tipuri de carduri PG.
Este un produs fiabil, cu o interfata intuitiva si poate fi instalat usor.
Poate fi utilizat in mai multe industrii, poate realiza functii precum controlul tensiunii, al motorului magnetoelectric si asa mai departe.

Specificatii:

 • Putere: pana la 630 kW
 • Alimentare: 1 faza 230 V +/- 15%
 • Alimentare: 3 faze 400 V +/- 15%
 • Identificare automata a motorului instalat
 • Simplu de utilizat, orientat spre utilizator
 • Control Motoare cu magneti permanenti
 • Port comunicare RS485 (MODBUS)
 • Porturi I/O (intrari/iesiri) multifunctionale
 • Controlul proceselor PID
 • Functie JOG (0.00 Hz – 50.00 Hz)
 • SLVC – control vectorial fara senzori
 • Control vectorial in bucla inchisa (cu encoder)
 • Placi de circuite tratate
 • Imbunatatirea automata a cuplului, imbunatatirea cuplului manual – 0.1 – 30.0%
 • Potrivit pentru aplicatii cu saricini grele (cresteri de 180% timp de 3 secunde, 150% timp de 60 secunde)

Aplicatii:

Poate conduce o varietate de motoare: motor cu viteza mare, fus electric, motor cu frecvena variabila, motor servo AC, diverse motoare sincrone si motoare asincrone obisnuite. Utilizat in lift, masini-unelte.

Ce este un convertizor de frecventa?

Un convertizor de frecventa este un dispozitiv de conversie a puterii. Convertizorul de frecventa converteste o putere de unda sinusoidala de baza cu frecventa fixa, fixa (putere de linie) intr-o iesire cu frecventa variabila, cu tensiune variabila utilizata pentru controlul vitezei motoarelor cu inductie.

De ce sa folositi un convertizor de frecventa?

Functia principala a unui convertizor de frecventa este de a oferi economii de energie. Prin controlul vitezei unei pompe, de exemplu, se poate controla mai eficient debitului prin utilizarea supapelor de restrictie. O reducere a vitezei de 20% poate produce economii de energie de 50%. In plus fata de economiile de energie, rotorul, rulmentul si alte parti ale dispozitilului sunt mult imbunatatite, din punct de vedere al performantei, crescand si perioada de utilizare.

Convertizoare de frecventa / Invertere

Convertizoarele de frecventa sunt disponibile in mai multe tipuri diferite. Convertoarele de frecventa sunt o solutie optima pentru pompe, ventilatoare si alte unelte electrice. Invverterul converteste puterea standard a instalatiei (220V sau 380 V, 50 Hz) in tensiune reglabila si frecventa in motor de curent alternativ. Frecventa aplicata motorului de curent alternativ determina viteza motorului. Motoarele de curent alternativ sunt de obicei aceleasi motoare standard care pot fi conectate pe linia de curent alternativ. Prin incorporarea starterelor bypass, functionarea poate fi mentinuta chiar daca invertorul ar trebui sa cedeze.

Convertizoarele de frecventa ofera, de asemenea, un avantaj suplimentar – durata de viata crescuta a rulmentului si a etansarii pompei. Prin mentinerea numai a presiunii necesare in pompa pentru a satisface cerintele sistemului, pompa nu este supusa unor presiuni mai mari decat este necesar. Prin urmare, componentele dureaza mai mult.

Aceleasi beneficii – dar intr-o masura mai mica – se aplica si ventilatoarelor actionate de convertizoarele de frecventa.

Convertizoare de frecventa de la Proconsil Grup

Oferim consultanta gratuita inainte si dupa vanzarea de convertizoare de frecventa, cat si pentru celelalte echipamente industriale pe care le comercializam. Nu ezitati sa ne contactati la office@motoreductoare.ro sau la (+40) 0725 / 535 013 sau (+40) 0745 / 535 011 pentru a afla toate informatiile de care aveti nevoie.

CERETI O OFERTA