Convertizoare de frecventa pentru toate tipurile de motoare electrice monofazate si trifazate
CERETI O OFERTA

Convertizoare integrate care poseda avantaje deloc neglijabile: ajuta la economia de energie, are o mentenanta redusa si optimizeaza procesele industriale, reducand timpii in care linia de productie este oprita.

Convertizorul integrat pe motoare electrice este usor de pornit, are protectie conform standardelor globale iar tabloul de comanda electric al utilajului este mai simplu de folosit.

Este un produs fiabil, cu o interfata intuitiva iar reglarea vitezei este simpla.

Convertizoare integrate pe motorul electric fac parte din seria pentru montaj exterior – IP 65 – protectie la intruziuni, praf – 6: etansare completa impotriva prafului; al doilea numar, protectie impotriva umiditatii – 5: protectie impotriva jeturilor de apa mici din toate directiile. Fiind certificat IP65 poate fi folosit in mediul cu praf si poate sta in ploaie.

Specificatii

  • Constructie integrata cu motor electric
  • Clasa de protectie ridicata (IP65)
  • Putere pana la 7,5 kW
  • Identificare automata
  • Alimentare: 1 faza 230V/ 3 faze 400V
  • Module comunicare date
  • Control vectorial
  • Utilizabil la sarcini grele (150% pentru 60 secunde)

Alegerea convertizorului se face in principal in functie de puterea motorului care urmeaza a fi actionat, numarul fazelor tensiunii de alimentare, tensiunea de alimentare, conditiile de mediu, regimul de functionare, modul de comanda etc.

Ce este un convertizor de frecventa?

Un convertizor de frecventa este un dispozitiv de conversie a puterii. Convertizorul de frecventa converteste o putere de unda sinusoidala de baza cu frecventa fixa, fixa (putere de linie) intr-o iesire cu frecventa variabila, cu tensiune variabila utilizata pentru controlul vitezei motoarelor cu inductie.

De ce sa folositi un convertizor de frecventa?

Functia principala a unui convertizor de frecventa este de a oferi economii de energie. Prin controlul vitezei unei pompe, de exemplu, se poate controla mai eficient debitului prin utilizarea supapelor de restrictie. O reducere a vitezei de 20% poate produce economii de energie de 50%. In plus fata de economiile de energie, rotorul, rulmentul si alte parti ale dispozitilului sunt mult imbunatatite, din punct de vedere al performantei, crescand si perioada de utilizare.

Convertizoare de frecventa / Invertere

Convertizoarele de frecventa sunt disponibile in mai multe tipuri diferite. Convertoarele de frecventa sunt o solutie optima pentru pompe, ventilatoare si alte unelte electrice. Invverterul converteste puterea standard a instalatiei (220V sau 380 V, 50 Hz) in tensiune reglabila si frecventa in motor de curent alternativ. Frecventa aplicata motorului de curent alternativ determina viteza motorului. Motoarele de curent alternativ sunt de obicei aceleasi motoare standard care pot fi conectate pe linia de curent alternativ. Prin incorporarea starterelor bypass, functionarea poate fi mentinuta chiar daca invertorul ar trebui sa cedeze.

Convertizoarele de frecventa ofera, de asemenea, un avantaj suplimentar – durata de viata crescuta a rulmentului si a etansarii pompei. Prin mentinerea numai a presiunii necesare in pompa pentru a satisface cerintele sistemului, pompa nu este supusa unor presiuni mai mari decat este necesar. Prin urmare, componentele dureaza mai mult.

Aceleasi beneficii – dar intr-o masura mai mica – se aplica si ventilatoarelor actionate de convertizoarele de frecventa.

Convertizoare integrate de la Proconsil Grup

Oferim consultanta gratuita inainte si dupa vanzarea de convertizoare integrate, cat si pentru celelalte echipamente industriale pe care le comercializam. Nu ezitati sa ne contactati la office@motoreductoare.ro sau la (+40) 0725 / 535 013 sau (+40) 0745 / 535 011 pentru a afla toate informatiile de care aveti nevoie.

CERETI O OFERTA