Clapete sau valve sertar

Clapetele sertar sunt utilizate pentru controlul curgerii materialelor sub forma de granule sau praf.

Specificatii tehnice

Clapete sau valve sertar sunt fabricate in intregime din otel carbon sau otel inoxidabil. Garanteaza interceptarea in siguranta a materialului si durabilitatea excelenta. Acest tip de valve este proiectat sa satisfaca cele mai stricte cerinte in ceea ce priveste manipularea materialelor abrazive, cum ar fi nisipul, pietrisul, carbunii sau cerealele integrale in aplicatii cu conditii de lucru rele. Valve ghilotina (sibare) tip VG este echipamentul ideal pentru aplicatii cu cadere libera, fiind disponibile in marimi mai mari decat tipul VL (consultati pagina in care este descris). Sunt echipate cu doua etansari inlocuibile, rezistente la abraziune. Sibarele sunt disponibile in diverse configuratii. Versiunea VG a valvelor ghilotina are o sectiune transversala patrata, in timp ce versiunea VGR are sectiunea transversala dreptunghiulara.

Principiu de functionare

Valvele ghilotina (sibare) VG se utilizeaza in toate aplicatiile cu conditii de lucru grele in care este necesara captarea materialului alimentat prin cadere libera.
Sibarele pot fi montate la gura de evacuare a palniilor, rezervoarelor, silozurilor, transportoarelor mecanice, sau la gura de admisie a burdufurilor de incarcare.
Valvele ghilotina VG sunt adecvate practic pentru toate sectoarele industriale, inclusiv pentru industria alimentara.

Caracteristici tehnice

• Cadru si lama din otel carbon sau otel inoxidabil
• Numar limitat de componente
• Intretinere rapida si usoara
• Cadru din otel carbon vopsit pentru a preveni ruginirea
• Marimi de pana la 1.000 x 1.000 mm
• Actionari interschimbabile: manuale, pneumatice sau cu motoreductor electric
• Admisie de serviciu pentru devierea materialului de la etansari si role pentru a reduce uzura

Silozuri si accesorii pentru silozuri de la Proconsil Grup

Oferim consultanta gratuita inainte si dupa vanzarea de silozuri si accesorii pentru silozuri, cat si pentru celelalte echipamente industriale pe care le comercializam. Nu ezitati sa ne contactati la office@motoreductoare.ro sau la (+40) 0725 / 535 013 sau (+40) 0745 / 535 011 pentru a afla toate informatiile de care aveti nevoie.