Selectarea unui ventilator industrial pentru industrial textila
Industria textila este una dintre cele mai vechi industrii care exista in istoria omenirii, se caracterizeaza prin: producerea de fibre, fire, tesaturi, imbracaminte si produse textile. De-a lungul timpului, masinile din industria textila au evoluat de la scule manuale, masini mecanice la sistem automat controlat computerizat. Cu ajutorul celei mai recente implementari tehnologice, productia totala a produselor textile a crescut enorm cu o calitate mai buna la un cost mai mic. In acest articol vom vorbit despre selectarea unui ventilator industrial pentru industrial textila.
Procesul de filare transforma fibrele brute, precum lana si bumbacul, in fire pentru produsele textile. In functie de lungimea firului produs in urma procesului de filare, acesta este impartit in doua tipuri. Primul tip de fir este firul lung si continuu, care se numeste filament. Al doilea tip de fire are o lungime mai mica, numita discontinue. Procesul complet, de la fasii la fire, consta din diferite componente, dupa cum se arata mai jos:
– Cardare: elimina impuritatile din interiorul fibrelor.
– Pieptanare: pentru a indrepta fasia.
– Desen: creeaza uniformitate in sant.
– Filare / Roving: introduce rasuciri in fire pentru a mentine fibrele impreuna.
Intr-o fabrica de textile sunt folosite o gama diversa de tipuri de textile si substante. In timpul proceselor de prelucrare sunt produse o multime de particule de praf, care raman suspendate in aer si se depun (creand costuri mari pentru curatare) si, mai presus de toate, pot cauza diverse probleme de sanatate. Pentru a preveni acest lucru, trebuie instalat un sistem de curatare si ventilare a aerului si de aspirare a prafului. Materiile prime in special, cum ar fi lana bruta, fibre sintetice si panza de bumbac brut, pot provoca probleme de sanatate. Deoarece particulele mici de praf din aceste materii prime provoaca o problema putand fii inhalate adanc in plamani. Aceste particule de praf pot fi, de asemenea, endotoxine, ceea ce inseamna ca sunt otravitoare.
Probleme ce pot aparea in industria textila: dificultati de respiratie, tuse (cu mucus) si senzatie de presiune pe piept, sanse crescute de a dezvolta o infectie cronica a membranelor mucoase in caile respiratorii (bronsita), constrictia cailor respiratorii (bizinoza – „boala pulmonara bruna”) , emfizem pulmonar si moarte prematura, in principal din cauza bolilor cardiace si circulatorii.
Folosirea ventilatoarelor aduc urmatoarele beneficii:
– Productivitate mai mare (aerul sanatos mentine angajatii sanatosi si in forma).
– Alimentare constanta de aer proaspat
– Filtrarea eficienta a aerului interior.
– Reducerea semnificativa a mirosurilor neplacute care pot fi produse in timpul prelucrarii textilelor.
– Hala cu aer proaspat, primitoare pentru personal si clienti.
– Productivitate mai mare: personalul este mai putin obosit la sfarsitul zilei.
– Costuri mai mici de curatenie.
Proconsil Grup ofera consultanta gratuita pre si post vanzare astfel incat sa alegeti cea mai potrivita optiune pentru nevoile dumneavoastra.
Ne puteti contacta la numarul de telefon 0725 535 013 ori adresa de e-mail office@motoreductoare.ro