6 motive pentru care motorul se supraincalzeste

Selectarea motorului potrivit poate fi o sarcina dificila si gasirea unui motor care sa corespunda cerintelor de viteza, cuplu si putere nu este suficient pentru a evita problema supraincalzirii. Exista multi factori care trebuie luati in considerare atunci cand alegeti un motor care corespunde cerintelor aplicatiei dumneavoastra. Aceasta lista va va oferi cateva verificari pe care le puteti face pentru a preveni supraincalzirea motorului, economisind timp si bani. Daca aveti in prezent probleme cu supraincalzirea motorului, speram ca aceasta lista de verificare va poate ajuta sa determinati cauza. Exista multi factori care cauzeaza probleme motorii, iar noi vom enumera 6 motive pentru care motorul se supraincalzeste:

Proconsil Grup - proconsilgrup.ro - motor electric defect

  1. Motorul este prea mic pentru scopul aplicatiei

Este important sa va asigurati ca motorul pe care il utilizati a fost dimensionat corespunzator pentru aplicatie, mediu si ciclu de functionare in care va functiona. Un motor prea mic nu va putea disipa caldura suficient de repede, iar motorul se va supraincalzi.

  1. Temperaturi ambientale inalte

Daca un motor functioneaza intr-un mediu mult mai cald decat pentru care a fost conceput, se poate supraincalzi, deoarece temperaturile ambientale vor face mai dificila racirea corecta a motorului. Verificati clasa de izolatie a motorului dumneavoastra (gasita pe placuta de identificare a motorului).

  1. Functionarea continua a unui motor de serviciu intermitent

Este important sa functionati motoare care sunt evaluate pentru aplicatii de functionare intermitenta sau sub ciclul lor de functionare. Pentru ca motorul sa functioneze la specificatiile sale nominale de performanta, trebuie sa aiba timp sa se raceasca complet intre cicluri. Daca motorul functioneaza mai frecvent decat se presupune ca acesta va continua sa fie cald si va deveni din ce in ce mai fierbinte cu fiecare ciclu, in cele din urma supraincalzind motorul.

  1. Alimentare cu tensiune mai mare sau mai mic

Alimentarea incorecta a tensiunii va face ca motorul sa functioneze mai greu si ar putea cauza supraincalzirea acestuia.

  1. Altitudine mare

Motoarele se racesc mai putin eficient la cote mai mari datorita aerului mai subtire. Daca va aflati la o altitudine mai mare – 1000 de metri (3300 ft) deasupra nivelului marii, discutati cu producatorul si asigurati-va ca motorul dumneavoastra este evaluat corespunzator.

  1. Gaurile de ventilatie sunt blocate

Acest lucru poate parea evident, dar orificiile de ventilatie ale motorului trebuie sa fie deschise pentru a permite evacuarea caldurii. Verificati si asigurati-va ca nimic nu le blocheaza.

Proconsil Grup - proconsilgrup.ro - Prevenirea defectiunilor provocate de caldura

Prevenirea defectiunilor provocate de caldura

Problemele provocate de caldura vor continua sa apara pana se rezolva problema principala. Din fericire, exista modalitati de a elimina aceste probleme fara prea multe modificari:

Intretinerea de rutina asigura ca componentele individuale din sistemul electric primesc atentia de care au nevoie pentru a minimiza suprasolicitarea si supraincalzirea.

Instalarea unui senzor inteligent poate avertiza tehnicienii cu privire la problemele provocate de caldura in timp real, permitand remedieri si modificari inainte de producerea defectiunilor totale.

Instalarea dispozitivelor de protectie la suprasarcina si configurarea corecta vor preveni problemele de incarcare.

Alaturi de frictiunile din echipamentele mecanice, caldura este in topul problemelor ce pot aparea la dispozitivele electrice. Pastrarea caldurii sub control incepe cu intelegerea a ceea ce o provoaca si ce puteti face pentru a minimiza sau elimina acele variabile.

Daca continuati sa aveti probleme cu supraincalzirea motorului si ati verificat aceste cauze frecvente, sunati la producatorul motorului si vedeti daca va pot ajuta sa depanati problema in continuare.

Proconsil Grup ofera consultanta gratuita pre si post vanzare astfel incat sa alegeti cea mai potrivita optiune pentru nevoile dumneavoastra.

Ne puteti contacta la numarul de telefon 0725 535 013  ori adresa de e-mail   office@motoreductoare.ro